Klassiek Ballet Basis

Droom jij van een tutu en het Zwanenmeer?

Klassiek ballet is erg goed voor je houding en vormt het een goede basis voor allerlei andere dansvormen. Danstechniek en –vaardigheid, muzikaliteit, expressie, ruimtegebruik, samenwerking, communicatie en discipline: het komt allemaal aan bod.

De les voor de kleuters (vanaf 4 jaar, 45 min.) is een prima voorbereiding op de “echte” klassieke balletlessen. In deze thematische les leren de kinderen spelenderwijs de basisbeginselen van het klassieke ballet waarbij allerlei verschillende werkvormen aan bod komen.

De kinderlessen (vanaf 6 jaar, 60 min.) volgen de opbouw van een “echte” balletles met eerst de oefeningen aan de barre en daarna het werken in het midden van de zaal (“au milieu”). Ook werken we aan meerdere dansen en dansen we stukjes uit beroemde balletten.

Aan het eind van elk seizoen geven we een spetterende eindvoorstelling. Tijdens het seizoen werken we regelmatig mee aan evenementen in de stad.

In de les draag je een balletpakje en balletschoentjes en zijn je haren vastgemaakt.

Na elke schoolvakantie is gelegenheid een gratis proefles te volgen: neem vooraf wel even contact op om deze af te spreken. Vlak voor elke schoolvakantie zijn ouders/verzorgers welkom te komen kijken tijdens de open lessen.

De lessen worden gegeven door Birgitta Jansen, bevoegd dansdocent met ruim vijftien jaar lesgeefervaring. Daarnaast geeft Birgitta groepsfitnesslessen, yogaworkshops en musicallessen.