Wie zijn wij?

OVER ONS

Wij zijn balletschool Papillon en bestaan al sinds 1973. 

De school is opgericht door Anja Rietveld.

De lessen worden gegeven in de balletstudio van sporthal De Oosterbliek, welke voorzien is van prachtige spiegels om zo de vorderingen goed te bekijken. Ook is een balletbarre aanwezig voor de lessen klassiek ballet en zijn er twee ruime kleedkamers.

Één keer per 2 maanden wordt er een “open les” verzorgd waarin men de vorderingen van de leerlingen kan bekijken. Dat is meestal in de week vóór een schoolvakantie.

Elk jaar is er een grote Eindpresentatie welke veelal in de maand juni plaatsvindt. Dit jaar is dat in theater De Nieuwe Doelen op 26 juni 2021.  

Anja verzorgt o.a. de lessen Pop-en showdance. Deze lessen variëren in de leeftijd vanaf 7 jaar tot 24 jaar. Ook zijn er selectie-groepen.

Anja heeft het Minitheater onder haar hoede (vanaf 7 jaar) waarin zij de kleine Sterren klaarstoomt voor musical presentaties en het grotere werk daarna (Musicalstichting LUSA).

Al jaren heeft zij ook de trouwe groep Fit & Fun, die elke week laten zien dat fit zijn niet aan leeftijd is gebonden!

De klassiek ballet lessen worden dit seizoen voor rekening genomen door Nikki Diersma en Manon Piket. Al vanaf 4 jaar zijn de kinderen van harte welkom om hun danskunsten te laten zien. Ook voor de grotere leerlingen ligt er een mooie uitdaging klaar in o.a. spitzentraining.

De lessen worden gegeven op maandag en woensdag. Kijk voor meer en uitgebreide informatie op ons “rooster” en “dansvormen”.


Nikki

Nikki Wiersma is 21 jaar oud en afgestudeerd van het Albeda dans college, waar ze als dans docent en all-round danser is opgeleid. Nikki danst al vanaf haar twaalfde. Ze begon met Klassiek Ballet bij Balletschool Papillon, maar ontdekte al snel andere dansstijlen. Ze geeft nu al drie jaar lang danslessen in verschillende stijlen, van Klassiek Ballet tot High Heel dans. Daarnaast werkt ze zelf ook nog als uitvoerend danseres voor dinnershows (“Vivencia”), theatershows, festivals en evenementen. Nikki geeft bij Balletschool Papillon nu Eigentijds Klassiek Modern (9 t/m 12 jaar) en Eigentijds Klassiek Modern (vanaf 13 jaar) op de maandag. 

pastedGraphic.png


Manon

Manon Piket is 22 jaar oud en studeert aan de Frank Sanders Akademie voor musical- en muziektheater. Manon is rond haar zesde begonnen met klassiek ballet bij Balletschool Papillon en heeft later nog veel meer dansstijlen aangeleerd in het showballet en op de Frank Sanders Akademie. Daarnaast heeft ze ook in vele musicalproducties gestaan, onder andere bij Stichting LUSA. Manon geeft bij Balletschool Papillon nu Klassiek Ballet/Kinderdans (4 en 5 jaar) en Klassiek Ballet Kids (6, 7 en 8 jaar) op de woensdag. 

pastedGraphic_1.png

Zien we je snel?

Team Papillon.